Palubka 15/121 5,1m AB smrk klasik

Kód: 1512151
301,29 Kč / m2 249 Kč bez DPH
Skladem

smrková palubka 15/121 mm 5,1 m

 

1 bal = 8 ks (4,84 m2/bal)

 

PALUBKY SE PRODÁVAJÍ PO BALENÍ

Detailní informace

Detailní popis produktu

Palubky 15 mm

  • Jedná se o jedny z nejprodávanější typů palubek.
  • Palubky kvality A/B by měly obsahovat minimálně 40 % kvality A a ne více než 60 % kvality B. 
  • Veškeré palubky jsou sušené na +- 12 %.
  • Třídění podle normy ČSN EN 14519 do skupin A/B; B/C; C.
  • Nabízíme i levnější kvalitu C, která se dá sehnat za značně lepší cenu (pokud vám nevadí sem tam vypadaný suk).
  • Někteří výrobci vyrábí nepohledovou stranu s profrézováním a někteří bez (hladké z obou stran).

Obkladové palubky jsou důležitou součástí vašich stavebních projektů. Nejčastěji se vyrábí ze smrkové, borovicové nebo modřínové dřeviny. Jsou sušené na +- 12 %. Jedna strana je vždy nepohledová (profrézovaná). Někteří výrobci vyrábí palubky i oboustranně hladké. Obkladové palubky odlišíme od podlahových tím, že mají zkosenou hranu, zatímco podlahové rovnou.  

Vyrábí se v různých sílách - nejčastěji 9 mm; 12 mm; 15 mm; 19 mm. Důležité je zvolit vhodný typ. Například do interiéru (pobytí stěn a stropů) se používají palubky slabší, tj. 9 mm-12 mm. Naopak pro venkovní potřebu je dobré zvolit silnější, tj. 15 mm-19 mm (podhledy, fasády, štíty).

Palubky rozdělujeme do tříd podle kvality: A/B; B/C a C. Kvalita B/C a C jsou palubky, které při třídění nesplňují podmínky pro kvalitu A/B (mají vypadané suky, nejsou dostatečně zhoblované), nicméně stále splňují podmínky pro obklad - výhodou je mnohem lepší cena.

Skladem držíme tyto profily:

 1) profil softline  softline

 2) profil tatran   tatran 

 3) profil klasik     klasik

 

 Další obkladové profily jsou:

(tyto profily jsou na objednání)

  • srubová palubka
  • diagonální palubka
  • obkladový Rhombus - sibiřský modřín 

Doplňkové parametry

Kategorie: Síla 15mm
síla: 15 mm
šířka: 12,1 cm
délka: 5,1 m

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: